MONOCHROMASTERS | André Brocatus

Verlengt: Expositie te zien t/m 30 november 2020

We zijn weer open, op afspraak

Wij willen uw bezoek zo veilig mogelijk maken. Daarom kunt u op afspraak bij ons terecht, verwelkomen we maximaal 3 personen tegelijk, en raden we mondkapjes aan. Meld ons uw bezoek per email of telefoon: ronald@asnova.nl / tel.: 06 39845798

In de serie Monochromasters brengt Andre Brocatus werken van beroemde kunstenaars terug tot één gemiddelde kleur door middel van een computerprogramma. De werken als monochroom dragen de oorspronkelijke titel en de naam van de kunstenaar als titel. Met deze serie zoekt Andre Brocatus naar de essentie van een kunstwerk, en hoe ver je een afbeelding van een kunstwerk kunt simplificeren voordat elk verband met het origineel verloren gaat. 

Voor deze tentoonstelling in Post Erasmuslaan zijn 10 werken afgedrukt op papier, op de ware grootte van de originelen. De resulterende werken zijn een reproductie van de originelen op de minst nauwkeurige manier. Doordat de werken wel precies dezelfde grootte hebben als het origineel, en de gemiddelde kleurwaarde, werken ze als een echo of ‘afterglow’ van de werken. In hun verdunde en afgeleide vorm werken ze als een Homeopathische vorm van kunstwerk. 

Andre Brocatus is een designer en kunstenaar in Utrecht. Hij werkt voor grote internationale klanten op het gebied van webdesign en branding, en maakt daarnaast vrij werk waarin hij speelt met digitale media, commerciële communicatie en de canon van de moderne kunstgeschiedenis. 

Alle werken zijn te zien op instagram: @monochromasters. Maar de werken in het echt zien is een heel andere ervaring.  

Catharina de Rijke | DE VERLOREN HORIZON

Expositie

WE GAAN WEER STARTEN

De afgelopen maanden zijn er helaas geen exposities en rondledingen geweest in ons pand. Een groot gemis voor ons en voor u als bezoeker.
We gaan eind augustus weer open, uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM.
Wij willen uw bezoek zo veilig mogelijk maken en zullen intern een route uitstippelen. Maximaal 10 personen tegelijk in het pand. Plan daarom uw bezoek en meld ons dit svp. email: ronald@asnova.nl / tel.: 06 39845798

Catharina de Rijke | DE VERLOREN HORIZON

Catharina de Rijke is een Nederlandse kunstenares die sinds enige decennia in Duitsland, Keulen woont en werkt. In het beeldend werk van Catharina de Rijke komen drie dingen samen: de schilderkunst, het landschap en de abstractie. Monumentale Landschappen, zowel figuratief  als non-figuratief beheersen een groot deel van haar oeuvre. En ook al blijven de voorstellingen herkenbaar, ze vallen nooit samen met de “realiteit” omdat ze vastzitten aan het oppervlak dat uit verf en doek bestaat. Het is voor haar een uitgemaakte zaak dat de perfecte nabootsing niet het doel is van de mimesis. Catharina de Rijke wordt verleid door de charme van de imperfectie, de afwisseling in dikte en steeds weer anders aangebrachte verf op het oppervlak. Schilderijen treden niet in concurrentie met “de werkelijkheid”. Ze hebben hun eigen realiteit.
Monumentale Landschappen, zowel figuratief  als non-figuratief beheersen een groot deel van haar oeuvre.

http://www.catharina-de-rijke.de

  • zaterdag 22 en zondag 23 AUGUSTUS 2020
  • zaterdag 29 en zondag 30 AUGUSTUS 2020
  • zaterdag 12 september 2020 (open Monumentendag)

Open Monumentendagen 8 en 9 september 2018

OMD_logo-met-BGL_RGB-Large-100mm
Post Erasmuslaan 5 opent op 8 en 9 september 2018 in het kader van Open Monumentendag Utrecht zijn deuren voor belangstellenden. Deze door Gerrit Rietveld ontworpen woning is nu in gebruik als architecten- en ontwerpbureau. Er zijn meubels te zien van o.a. Rietveld en een tentoonstelling van kunstwerken die in deze heldere omgeving tot zijn recht komen.

 

posterDvdA (002)
3 dagen open huis met prachtige kunst en Rietveld architectuur.